Vijesti

Najava: Otvorenje podzemnih kontejnera
2018.10.10

U utorak, 9. listopada 2018. godine u u 13 sati u Ludbregu održat će se otvorenje pametnog sistema podzemnih kontejnera za odlaganje otpada u Ludbregu, sklopu realizacije projekta „Ecological Smart and Sustainable Cities“, akronim projekta „EcoSmartCities“.


Sistem podzemnih kontejnera uključivat će 2 podzemna sustava sa 3 kontejnera od 2.200 litara te će biti postavljeni na dvije lokacije, na kčbr. 2716 u Ulici Ivana Gundulića i na kčbr. 2729 u Ulici Augusta Šenoe, u blizini dječjeg vrtića „Radost“ Ludbreg.

Ovim sustavom će se upravljati preko pametnih i održivih IT rješenja koje će nam omogućiti daljnju nadogradnju uspostavljenog sustava.

Kroz uspostavu pametnog sustava podzemnih kontejnera želimo pozitivno utjecati na promjenu svijesti kod građana, povećati stupanj recikliranja i razvrstavanja otpada te unaprijediti sustav gospodarenja otpadom koji se temelji na inovativnoj infrastrukturi, pametnim rješenjima i najnovijim dostignućima na području zaštite okoliša

Provedba ovog projekta koji je odobren za sufinanciranje iz Programa suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. započela je u listopadu prošle godine, a vodeći partner je upravo Grad Ludbreg. Partner na projektu je Grad Zalaegerszeg iz Mađarske.

Ukupno predviđeno trajanje projekta je 16 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 204.943,00 EUR.

leđa...



Link na web stranicu Programa: www.huhr-cbc.com

Ova web stranica proizvedena je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Grada Ludbrega i Grada Zalaegerszega i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.