Hírek

Földalatti hulladékgyűjtő tartályok átadása Ludbregben
2018.10.10

2018. október 9-én, kedden 13.00 órakor Ludbregben került sor az intelligens földalatti hulladékgyűjtő tartályok átadó rendezvényére, az „EcoSmartCities - Ökológiailag intelligens és fenntartható városok” c. projekt részeként.


A földalatti hulladéktároló rendszer 2 földalatti tartályt tartalmaz, 3 db. 2200 literes konténerrel, két helyszínen az Ivan Gundulić utcában és az Augusta Šenoe utcában, a "Radost" Ludbreg óvoda közelében.

A rendszert intelligens és fenntartható informatikai megoldásokkal fogjuk irányítani, amely lehetővé teszik a létrehozott rendszer további fejlesztését is.

Az intelligens hulladékgyűjtő földalatti konténerrendszer kialakításával pozitívan kívánjuk befolyásolni az állampolgárok tudatosságát, növeljük az újrahasznosítás és a hulladék válogatás mértékét, valamint fejlesztjük az innovatív infrastruktúrán, az intelligens megoldásokon és a legújabb környezetvédelmi eredményeken alapuló hulladékkezelési rendszert.

A projekt megvalósítását az INTERREG V-A Magyarország – Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében társfinanszírozásra jóváhagyták. A projekt tavaly októberben kezdődött, vezető partner Ludbreg városa. A projektpartner a magyarországi Zalaegerszeg városa.

A projekt időtartama 16 hónap.

A projekt összköltségvetése 204.943,00 EUR.

vissza...

A jelen honlap az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg. A honlap tartalma kizárólag a vezető partner Ludbreg város és a kedvezményezett Zalaegerszeg város felelőssége. Az itt megtalálható anyagok nem tekinthetők olyanoknak, mint amelyek az Európai Unió és / vagy a HU-HR Interreg V-A CBC Program Irányító Hatóságának hivatalos állásfoglalását tükrözik.